Mudra's: Kundalini mudra

Dat wij in fysieke evenwicht zijn en geestelijk essentieel voor onze gezondheid is, maar om een leven helemaal vol is het essentieel dat ons seksleven ook in harmonie is.

Kundalini mudra

Sluit beide vuisten, zonder aanscherping van hen. Nu breidt de linker index en plaats het hieronder in de juiste vuist. Plaats het eigeel van de rechterduim op het puntje van de linker index. Deze mudra zo laag mogelijk houden aan de buik.

Oefenen als u nodig hebt, tot het gewenste effect tijdens een lange 15 minuten drie keer per dag.

De Kundalini Mudra is duidelijk: is de seksuele kracht die moet wakker worden en geactiveerd. De Unie van mannelijke en vrouwelijke, van tegenstellingen. Maar bovenal van de Unie van de individuele ziel met het kosmische. De vier vingers van de rechterhand die de wijsvinger omringen symboliseren de externe en waarneembare wereld, onze geest en onze ziel, en de duim links index symboliseert het goddelijke.

Een paar woorden over seksualiteit die een belangrijke rol als een spirituele praktijk in Tantra Yoga speelt. Het mag niet worden vergeten dat seksuele organen een grote invloed op de stemming van de mensen uitoefenen en dat het daarom noodzakelijk dat ze gezond zijn. U moet ook weten dat seksuele begeerte gedurende het hele leven verandert. Hoewel wensen, zonder als u vertrouwd bent, alles goed gaat en normaal is. Maar als deze zich voordoen, hebt om hen te ontmoeten met een partner of alleen. Dit is zeer belangrijk, omdat de afscheiding de functie van de reiniging heeft. Bacteriën, schimmels, etc. die zijn geïnstalleerd in de vagina zijn vernietigd en sleepte uit. Vele mensen worden ziek omdat ze niet voldoen aan de natuurlijke behoeften van het lichaam, of omdat ze zijn benadrukt door dwingt het lichaam iets dan niet het gevoel nodig.

Als profylaxe tegen het ongemak van vrouwen is het nuttig om de voet van de Leeuw (Alchemilla xantochlora) en tegen krampachtige ongemak van menstruatie, Argentinië (Potentilla anseriana L.)

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 24 Jul, 2013 • sectie: Praktijk