Asana / Sishasana, positie op het hoofd

Standpunt over het hoofd is geweldig om hersenen macht vergroten en handhaven van een gezond hart. Wij zullen voorbereiden met de gemiddelde positie op de hoofd- of Sirshasana. We volgen de tekst van het boek Sivananda Yoga. Gids voor beginners. Run: Raúl Torres, Professor van de internationale school van Yoga. Foto's: Thor Castro.

Sishasana

1. geknield op de mat, lean-forward, omwikkeld met elke hand je tegenovergestelde elleboog en lager de takken op de grond. De afstand tussen de ellebogen moet ongeveer overeen met de breedte van je schouders.

2 de ellebogen waar ze zijn, houden verplaatsen de handen naar voren en geïnterlinieerde vingers Van op deze manier ontstaat een stevige basis driehoekige met de ellebogen en hen handen, dat zal het evenwicht van het lichaam gewicht op hen drie hoekpunten van de figuur. "Geestelijk zei" mijn armen zijn mijn benen "om te helpen u zo veel gewicht op dit soort"Statief"te houden.

3 ondersteunt de bovenkant van zijn hoofd op de mat, terwijl de handen stevig met zijn rug.

4. steunt de tenen en verheft het lichaam houden van de heupen in de lucht en rechte pijpen. Stappen door te drukken op de ellebogen en de handen stevig tegen de mat.

5. met de benen gestrekt, beweegt met je voeten in de richting van het hoofd, totdat het terug is het meer uitgerekt mogelijk. Blijven op het lichaamsgewicht te drukken op een statief voor de steun die u hebt gemaakt met je armen. Vervolgens laag van de knieën op de vloer en ontspan u in de positie van het kind tijdens sommige ademhalingen. Vergeet niet, in ieder geval, dat moet u alleen verplaatsen naar voren wanneer je volkomen veilig met de eerste vijf stappen voelt. Het maakt niet uit hoe lang u nemen. Er is haast.

6. Wanneer u voel me klaar om vooruit, je benen te buigen en langzaam opstijgt naar de voeten van de grond. Niet proberen te "sprong" of een "trap" te geven, of niet proberen te rekken van je benen, omdat je zou kunnen verliezen uw balans om te doen en terugvallen. Hel enkel het bekken langzaam naar achteren totdat u het punt van evenwicht in het onderste derde van de rug. In deze positie, is het gewicht van uw benen gebogen, gecompenseerd door het gewicht van de heupen en billen. Stortplaatsen groter bedrag mogelijk gewicht op je onderarmen en je handen, ritmisch ademhaling en houden de asana gedurende maximaal een minuut. Vervolgens naar beneden zeer geleidelijk in de volgorde tegengesteld aan de werknemer wanneer oplopend: ten eerste ondersteunt de voeten op de grond, weg van het lichaam door enkele stappen en toonaangevende langzaam de knieën naar de vloer.

7 bleef een paar momenten in de houding van het kind.

Sishasana

Zodra get evenwicht uw lichaam met de veiligheid in de houding van de Media op het hoofd, kan dragen om het standpunt volledig.

1 veilig houden van de heup in plaats op de gemiddelde positie op hoofd, verhoogt langzaam de knieën totdat zij zijn omhoog. Concentreren u in de balans van de derde onderin de rug, zodat het lichaam niet aan de voorkant vallen of aan terug. Het houden van het gewicht op een statief voor de armen en handen. Adem blijft ritmisch, met knieën gebogen en probeer niet te boog je rug.

2. Zodra u stabiel voelen, begint langzaam te stijgen van de voet tot benen geven in staande positie en alle leer een lijn zo verticaal mogelijk vormt. Ritmisch ademen en houd de asana voor een maximum van één minuut, terwijl je het doet, display hoofd slagaders zijn uitgezet om te verminderen van de druk in het gebied en maken van de meest comfortabele houding. Om af te sluiten, langzaam buigen de knieën en de lagere voeten op de grond.

3 het berust in de houding van het kind voor een paar momenten.

Voordelen

  • Verbeteren van de toevoer van zuurstofrijk bloed naar de hersenen, het geheugen en de concentratie sterk te verhogen.
  • Versterkt het heartbeat hart sinds verhoogt de terugkeer veneuze naar het hart.
  • Het verlicht de druk in het onderste derde van de rug.

Contra-indicaties

  • Hypertensie.
  • Glaucoom, detachement van het netvlies.
  • Infecties die invloed kunnen hebben op het hoofd (oor, verkoudheid).
  • Nek verwondingen.
  • Menstruatie en zwangerschap.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , ,
Door • 9 juli 2013 • sectie: Asana 's, Praktijk