Master Class / kwaliteit in de transmissie van yoga

We beginnen met een nieuwe sectie die gericht is op het verdiepen van de technieken, de middelen en de leer van Yoga. Het zal worden uitgevoerd door deskundigen van de internationale school van Yoga, een van Spanje meest prestigieuze leraar opleidingscentra. (In de foto van Thor Castro, Paquita Villalba met Maria Ovando)

Professor

Spanjaarden tonen vaak bepaalde complexen als we denken dat alles in de Verenigde Staten gebeurt of Europa beter dan hetzelfde is. Hoe is Spanje in termen van kwaliteit in het onderwijs en de opleiding van yoga? Deze complexen gerechtvaardigd zijn?

Mayte CriadoMayte Criado, oprichter van de internationale school van Yoga, het antwoord weet. Ze is een yoga leraar trainer, gecertificeerd door de Yoga Alliance, gemachtigde in Spanje van de wereld gemeenschap van Indische cultuur en de traditionele Disciplines, lid van de Raad van bestuur van de Europese Federatie van de Yoga en de Voorzitter van de Spaanse Federatie van Yoga professionele.

"Soms zijn we geneigd te denken dat een leraar die afkomstig is uit de Verenigde Staten te geven van een yoga-workshop de pomp is - zegt Mayte Criado, gewoon omdat het hier niet en Engels spreekt. "Maar we moeten weten dat we in Spanje hebben trainers van het eerste niveau, met veel dingen die yoga brengen."

Lange manier van leren

Mayte Criado volgde een lange weg van leren tot oprichting van de internationale school van de Yoga. Het maakt bijna 25 begon praktizerende yoga, uit de studie van andere spirituele als tantra, Soefisme, Hindoeïsme en Boeddhisme tradities. "Maar ik vond dat yoga het pad naar mijn leven en mijn groei was. Een manier die hij nooit faalt om te leren; bent u altijd student en beginnende, in het pad van het leven".

Mayte legt uit dat elke ervaring en leren op deze manier voor 25 jaar heeft zijn vorming van zijn huidige moment en haar huidige sadhana, die wordt gedefinieerd als "een open en ontvankelijk visie die een continue en intieme werk van integratie genereert".

Het proces van integratie van de ervaringen en kennis die passend zijn, te integreren en verlichting van het authentieke karakter van elke persoon is de pronkstuk is dat heeft inspireerde de vormende methode van Mayte Criado in de internationale school van Yoga.

Yoga en wijzigingen

De opleiding van docenten van de International School of Yoga is nu tien jaar oud. Haar pedagogische stichtingen kunnen worden gekwalificeerd voor vernieuwers en verzekering vormen de sleutel tot het succes van de school, waarin meer dan duizend leraren al gevormd.

"Aan de ene kant, de school beweegt in de meest exquise verwijzing traditie - Mayte zegt, de monumentale erfenis dat wij alle mensen na enkele eeuwen van yoga en leringen van de grote meesters hebben geërfd. "Maar we betekende ook een evolutionaire kijk, open, inclusieve".

Wat is dit 'evolution'? "Er zijn aspecten van yoga die eeuwenlang zijn contextualized. Wij denken dat er essenties in de leringen die eeuwige en blijft hetzelfde eeuwenlang meer die passeren, maar er ook zijn instrumenten en voorstellen voor eigen yoga die nutteloos voor moderne tijd of voor bepaalde sectoren die vandaag toegang yoga." Als voorbeeld citeren Mayte aan de vrouw, waarvan toegang tot yoga kunt datum slechts vijf of zes decennia geleden, in vergelijking met 40 0 50 eeuwen van mannelijke geschiedenis van yoga. "Dat de toegang tot het doen van yoga om te evolueren en transformeren in een expressies die duidelijk zijn enkele e.a. vrouwen zal hebben om te ontdekken."

Een andere factor van onze tijd is de praktijk van yoga door therapeutische redenen. "Yoga - Mayte herinnert aan - het is gemaakt voor gezonde mensen, en was dus vrijwel tot de 20e eeuw, bij het benaderen van de mensen met functionele afname. Dit moet fit, en wordt bijna steeds op een natuurlijke manier, maar moet worden behandeld nu op een bewuste wijze".

Een andere traditie dat veranderd is de gurukula, de transmissie van de leringen van de yoga-goeroe aan de leerling. "Toegang dat vandaag we de erfenis van yoga hebben is breed, gevarieerd, bijna onuitputtelijk en dus is het vandaag moeilijk om nu iemand moet een ander op unieke wijze, concrete en definitieve punt u de manier waarop, opent u deuren en verwijzingen die dienen te geven van je leven - zegt Mayte Criado. Het kan worden, maar nu al een minderheid. Het is normaal dat men toegang heeft tot verschillende leerkrachten verschillende scholen, verschillende manieren van denken binnen de yoga".

Eerste aanwijzing: integratie

Het resultaat van deze evolutie leidt tot integratie als een filosofie van de opleiding in yoga. "Wat ons raakt aan de yogi's van onze tijd is een werk van integratie en misschien synthese, terwijl ik ben mij ervan bewust dat er gevallen van mensen die liever een enkele goeroe of een enkele school of manier van denken." Wij respecteren diep elke beoefenaar en school, maar denk dat yoga geëvolueerd en wij bereid om deze veranderingen te accepteren en zijn te situeren ons van een andere plaats uit waar je kijkt naar het. "

De internationale school van Yoga wordt gekenmerkt door het niet hebben geen goeroe of afkomst van referentie. "Dit is iets dat niet wordt geaccepteerd vandaag met gemak in de wereld van yoga - Mayte zegt. "Onze afkomst is de yoga en natuurlijk drinken wij van de bronnen van talrijke leraren en verschillende voorstellen die yoga ons door de geschiedenis heen geeft".

"We zijn permanent ondergedompeld in het werk te ontwikkelen, integreren, overstijgen en, derhalve, synthetiseren." We doen een medley. We don't mix; We integreren. Ze zijn twee totaal verschillende begrippen. "Integratie betekent omvatten, maar uit het criterium, sinds het gezond verstand en experimenten, ervaring en begrip".

Tweede aanwijzing: Verbeter uw natuur

Het is dat de student zijn eigen persoonlijkheid behoudt; Dit is een hoofddoel van de internationale school van Yoga. "We willen dat de student niet hoeft te doen zonder hun bagage of vergeten wat je al hebt geleerd. Wat we doen op school is integreren wat al is, uw ervaring, wat brengt nieuwe gaan te onderzoeken, om na te denken, om te oefenen en te leren".

Dat beheert dat aan het einde van de opleiding, de student eigen persoonlijkheid Als een yoga leraar of instructeur. "Dat wil zeggen, de school maakt niet klonen. Neemt u klassen van twee van onze studenten, lijkt je dat ze hebben gevormd op verschillende scholen. "Dit was een doel dat ik had altijd toen ik de filosofie van de school bedacht: machtigen iedereen zal hebben zijn stijl van overbrengen, haar criteria, haar verwantschap", zegt Mayte Criado.

Derde toets: vergemakkelijken van de ervaring

Welke waarde is er de ervaringsgerichte training geven? Het is belangrijker om te verwerven kennis en technische diepe of wonen en ervaren yoga?

"Yoga is een ervaring, geen twijfel. Het is waar dat met kennis, nadenken over de verschillende voorstellen of manieren van denken van groot nut zijn leraren en filosofen die veel om deze ervaring te verrijken. Dit is een andere toonsoort wie onze training heeft. Het kan niet dat ik iets in mij dat ik niet, met mijn hoofd maar vooral met mijn cellen, met mijn lichaam en mijn geest begrepen heb te nemen. Yoga is de kunst van het leven, en dat is te gaan onthullen in je."

Een goede yoga lerarenopleiding moet je, om te onderzoeken jezelf, ten opzichte van anderen, voor de eigen omgeving, naar de wereld kijken. Als niet u daarvoor beter, je kunt beter niet voor niets. "Omdat het vanaf daar - reden Mayte-vanaf waar u vervolgens kunt doorgeven aan anderen en delen wat je hebt u geleefd en ervaren u".

Vierde toets: ontwaken van de gevoeligheid

Een goede leraar opleiding dient kennis en ervaringen van de hoogste kwaliteit. "De ervaring is van essentieel belang, en in deze zin kennis moet leiden tot begrip, omdat via het gevoeligheid maakt. En via de gevoeligheid toegang tot zelfkennis. Dus wordt ervaring iets dat deel van jezelf en begeleidt u."

Waarom is de gevoeligheid zo resoluut dat yoga zijn vruchten kan geven? Mayte Criado verklaart de stadia van de prachtige proces waarmee je praktijk en – opleidingen in yoga:

  1. Yoga praktijk creëert een bepaalde zintuiglijke geheugen in het lichaam, en dat geheugen zal worden waardoor u veel informatie over uzelf op alle niveaus. Het is de intelligentie van het lichaam die al begint te ontwaken.
  2. Wanneer de intelligentie van het lichaam, deuren open zodat de gevoeligheid wordt gegeven. Je bent gevoelig voor elke stap en al het lichaam begint te functioneren als een geheel. Het orkest begint te stoten afgezwakt en harmonische muziek.
  3. Wanneer er gevoeligheid, werken lichaam, geest en ziel als een geheel, vooral het lichaam. Wanneer u een arm, verplaatst u al verplaatst in relatie tot het hele lichaam. En dit maakt de geest kan ook worden geharmoniseerd met het verkeer. En vanaf daar je hele wezen krijgt deze eenheid.
  4. Voer vervolgens het grondgebied van bewustzijn, die wordt genoemd in yoga 'uitbreiding van bewustzijn', de mogelijkheid om te blijven in het heden met je hele wezen.

Dus, het blijkt, wordt uitgedrukt en bloemen van de authentieke yoga.

EscuelaYoga600x90

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 17 Jun, 2013 • sectie: International School of Yoga