Torpedo's weg! Yoga piraat interview met Víctor M. Flores

"Het moet zeer gedomesticeerde geest of u uiteindelijk te geloven wat je niet. "Vandaar, yoga docenten zijn zeer egoïstisch en verwaande", zegt Víctor M. Flores. Het is niet één teken of een interviewer. Twee groene honden aangezicht tot aangezicht? Oordeel zelf... Of beter, nee; gewoon laten meeslepen door het genot. Het is een formele interview van Roberto Rodríguez Nogueira.

Victor Flores

Voorzien van Víctor M. Flores, een lid van uw team in de Instituut voor studies van de Yoga, Belinda Christensen (Lees de biografie van Victor/Senge Dorje Hier).

"In 2008 woonde ik de II Congres van Yoga van de Costa del Sol in Marbella als een meer yoga-beoefenaar. De voetballer promotor, Víctor M. Flores was eerste klasse. Mijn gevoel was als de 'terugkeer naar huis voor Kerstmis". Dat Lord zei dat hij geloofde niet in goeroes en dat praktizerende yoga gewoon om orde te scheppen in zijn chaotische leven. Wat? Er zijn anderen als me?, vroeg ik me af. Gaan, een groene hond niet dragen van een wit...

De laatste dag ging ik om hem te danken, en om de zaken erger leek iemand sluiten. Mijn bewondering heeft niet gestopt met groeien sindsdien aan de versterking van een vriendschap dat ik ben erg trots op zijn.

Victor heeft alle deugden en defecten van een genie. Hij is gepassioneerd, opvliegend, uiterst slim, onvoorspelbaar, attent en (soms... misschien de meest...) zoet ondraaglijk. "Biedt geen ondersteuning voor de routine en is innovatief, een echte zoekmachine".

Het interview

Wat maakt je geloven dat je een yogales kunt geven?
Ik ben niet vriendelijk, maar ik deel mijn ervaringen en aan mijn collega's voorstellen dat u vinden hun grenzen, en ik met hen. Ik leer meestal veel standpunten die ik niet doen kan omdat ik niet kan ik mijn beperkingen gebaseerd, ik heb ze. Alleen geef ik klassen in een wellness-centrum, O2, waar ik al geweest ben zeven jaar en waar veel van mijn studenten nog steeds, dus we een groei in parallel hebben. Ik gewoon meer dan ze trainen, maar het is zeer bevredigend om te zien hoe hebben gegroeid en geëvolueerd met u.

Aan het begin, toen ik begon, mijn ego was enorm en mijn manier van lesgeven was net als het ego, dat wil zeggen veel opgetuigd en erin te geloven dat het zou kunnen overeenkomen met dat mijn leraren geweest... Toen vond ik een stijl, ik bevrijd mezelf vertegenwoordigen een rol om te zijn wie ik werkelijk was, niet alleen tonen "virtuoos en know-it-all" verschijning die, theoretisch, elke leraar heeft geïnvesteerd.

Voorheen, toen vroeg me advies op dit of andere, academisch gereageerd type "merkt en laten passeren". Dan heb ik geleerd om eerlijk te zijn mij en zeggen: ' dit het zelfde ding aan me gebeurt. Ik heb geen antwoorden op uw probleem". Dat wil zeggen, ik nam en begreep ik waarom ik was in yoga, en was want het was verloren. Een persoon verdwaald in een bos kan een andere vermiste persoon, maar beide niet helpen, als zij de afslag samen vindt.

Wilt u originele en transgressieve? Is je ego of je essentie? Waar vind je nederigheid als leraar?
Ik hoef niet te zijn grensverleggend. De provocatie is alleen aan de andere is niet in zichzelf. Het is iemand beledigen omdat anderen het als zodanig zien. Veel mensen denken van mij dat ik ben omdat, simpelweg, ik een label. Begeleiden uw vooroordelen. Als je me in een luxe restaurant zien zult u denken: "Go yoga leraar", en als u mij in de klas om na te denken: "deze man wordt doorgegeven de dag mediteren". Noch het ene noch het ander; Neti-neti, zoals vermeld in de toespraak van de ouden.

De yoga zeker geven niet u nederigheid. Integendeel: geeft een overdreven ego. Werk jij waarin 40 paar ogen zijn gefixeerd op u, voelt bewondering, liefde, je nemen als een model en je toejuichen eind? En in toevoeging cobras daarvoor! U moet zeer gedomesticeerde geest of u uiteindelijk te geloven wat je niet. Dus zijn meestal yoga docenten zeer egoïstisch en ijdel.

Het moet zoeken en vinden van nederigheid. Een leraar herkent omdat haar voorhoofd laag, is gezien het feit dat de deur van wijsheid klein is. Mijn referentie zijn altijd de grootste, de meest bescheiden en eenvoudig. Kinderen zijn goden van wijk dat over zijn prestige praten wegens hun gebrek aan dit.

Wat is de verantwoordelijkheid die u als leraar aanvaardt?
Open de werkset en vind het meest geschikt voor het verbrijzelen van de geest. Dus probeer dat mijn klas altijd nieuw is, een heruitgevonden, dat mijn collega's nooit weet wat zij gaan doen vandaag en dat elke beweging automatisch is. Ik ben op zoek naar de geest, die sluw is, verwarren en converteren van de fysieke arbeid in een continue achtbaan. Het hoogtepunt in een beweging om onmiddellijk opnieuw hele lichaam samenvouwen in een ander tegenover asana in te bereiken. Ik begrijp niet dat een klasse van yoga op basis van bouwen asana's. Mijn begrip van fysieke yoga is een asana in continu proces: een houding geeft weg naar de volgende totdat beide zijn verward en we niet welke Alfa en omega weten. En op basis hiervan, maken het lichaam herinneren ons potentieel.

De geest is dan vernietigd door zelf en het gevoel van een uitbarsting van geluk, volheid, alsof de borst kan een gletsjer smelt. Het is vergelijkbaar met een orgasme.

Er gewoon mijn werk. Dan komt het grote werk van alle mijn vrienden, die die 50 minuten van volheid aan de rest van de dag breidt. Vervolgens yoga begint en eindigt de gereedschapskist.

En nu een boek met Ramiro Calle. De verdediger van de "authentieke yoga" en u op dezelfde pagina's. Het mij uitleggen, alstublieft.
Ramiro, goed, is een complex wezen, philias en fobieën maakt met grote snelheid. Er is die weet hem verlof te verleiden door zijn geest, die één, plotselinge en verlicht. En hij is een vrij man: hij zegt wat hij denkt, terecht of niet, en koppig dringt aan op het omdat, simpelweg, hij heeft niets te verliezen... Onze vriendschap is opvallend omdat hij een orthodoxe klassieke en mij alle die ik ben waard, ze zeggen in Mexico.

Wat doet het boek Waar de bomen mediteren op een boekenplank zo verzadigd? Waarom is het nodig om het te hebben? Waarom wat heb je?
Essentieel is alleen Yoga, vrijheid en onsterfelijkheid, Mircea Eliade, en de romans van Marguerite Yourcenar, de poëzie van Neruda en Angel González. Een verzadigde is een sieraad; de boeken zijn te lezen, onderstrepen ze herlezen van hen en eventueel dan verliezen ze in een coffeeshop, in de auto van een trein of een bankje.

Ik zou hebben omdat verschijnen lichte Ramiro reacties op mijn zorgen, die van een beoefenaar van yoga. Het is een autobiografie die vanaf het moment dat die Ramiro ziek begint en me aangekondigd zijn onmiddellijke dood tot de dag dat we elkaar ontmoetten. Veel persoonlijke aspecten dat maakte me in de wereld van yoga, de teleurstelling die ik had met diverse goeroes die mijn pad gekruist en sommige correspondenties via sms en e-mail met de dezelfde Ramiro van hoofdstuk tot hoofdstuk is beschietingen. Tussen al die pagina's van de flash-back ontstaan talloze vragen ik Ramiro it out, en dat is de ware geest van waar de bomen mediteren. Het is een lange dialoog onderhouden tussen Bhrigu en Viasa stijl in het Shiva Purana, maar wiens thema is vrijheid van de release, de profane en goddelijke seksualiteit, het leven ondergedompeld in de verwarring, de hombre-masa...

Uw studenten zijn helder, velen van hen zijn uitstekende leraren, anderen zou kunnen zijn en alles wat je respect en hou van je. Een groei in vrijheid, zonder grenzen, sfeer als alle goede sekte van deze 21ste eeuw, zichzelf respecterende zou u geworden welke daling?
Ik weet niet hoeveel vrijheid er in een cultus. Je hebt gemaakt een perfecte beschrijving van mijn collega's of ik kan achten studenten omdat ik denk dat u meer zoals ik ben. De selectie van mijn leraren proberen te zijn zeer gevoelig. Zijn allen tweetalig, omdat het gebied waarin we, de Costa del Sol werken, we met een veelheid aan nationaliteiten leven. We hebben de Finse leraren als Lori Sjomella, Zweeds als Petra Lindros of Deense als pedagogisch directeur, Belinda Christensen.

Elk weekend we opleiding hebben omvat ten minste drie docenten en elk van hen is van een andere afkomst. Ze komen van Anusara, Iyengar, Ashtanga... Ik denk dat er een yoga door elke vakman en dat zijn stijl is te persoonlijk. Ik beperk mij voor het implementeren van hen naar een grote verscheidenheid van stijlen en dat zij integreren wat meest trillen in hen. Ik les geef, ben ik niet overtuigd.
Betrekking tot geworden wat afwijzing is moeilijk: moet u het teken dat mijn team heeft...

Van uw hits: wat is uw merk, wat zou u willen overbrengen aan uw studenten?
Er is geen absolute waarheid en dat de docent loopt stick maar geen voeten.

Van je fouten: wat meer monsters dus uw leerlingen niet zeggen? Uw beste fout is...
Net het tegenovergestelde van het bovenstaande. Toen ik dacht dat het was de eigenaar van absolute waarheid en toegestaan anderen om dit pad die wordt uitgevoerd in eenzaamheid voor mij lopen.

Verf me, alsjeblieft, een mooi beeld. In de woorden van Clint Eastwood, "Happy day".
De wereld is vol met mooie prints. Een kosmische, transcendente, uniek en zeer persoonlijke ontmoeting herinner me in het bijzonder een...

Ik had doorgebracht ongeveer 15 uur in de Shiva Ganga Express, de trein die de afstand tussen de zeer model Delhi en de stad in tweeën verdeelt de planeet, Varanassi oudste bewoond. De 758 kilometers is niet ruimte, maar tijdelijk. Het is een reis van trots koloniale daling naar een stad die niet is veranderd sinds de oprichting, en omgeven door dorpen nog steeds wonen in het Neolithicum.

Ik kwam in het Guesthouse van de tak van mijn vriend. Hij al 20 dagen had in India, was bedekt met rona, stonk naar zweet en rode curry en blootsvoets lopen op mest niet veroorzaakt me al geen scrupules. Mijn zintuigen waren saai en continu dronkenschap van de India had me gegrepen.

GangesIk heb gegeten, kopen nieuwe kleren op negen, na het diner, heb ik besloten om me dronken met sardai, een lassi, gemengd met amandelen, venkel, peper, kardemom en cannabis. Mix de bhanga met vermoeidheid belet mij terug te keren naar het Guesthouse. Ik wakker bij zonsopgang, in het Munsi ghat, alsof een miljoen jaar zou hebben geslapen en naast een geit die ik zag met sommige nieuwsgierigheid. Het nieuw was vervolgens. Ik wil zeggen dat het de dageraad had gezien, en ik had geslapen op de straten van Varanassi op meer dan één gelegenheid (sommige van hen naast de sadhoe Baba Sivananda, al grimmige) en had al getest de effecten van de bhanga. Maar ik vond dat het de eerste keer dat ik keek naar de zonsopgang in de wereld op de Ganges. De hemel is loden, dichte, dramatisch duistere, als aan de tongen van vuur van Surya kost het je verder te gaan dan de sluier van duisternis van een nacht dat weigerde in te trekken. De wateren waren gouden en gelovigen eerst gedoopt in de rivier voor hun wassingen, riten en gooien bloemen en vruchten. Ik had vele malen gezien, maar ik voelde dat ik nooit had gezien deze perfecte gebied van brand, die draaide de Mirage in de jungle, mangrove, kust en die, paradoxaal genoeg, gewoon met alles dat was niet zijn buitengewone visie.

Ik nam deze foto dat, als ik zie, ik weer verwijst naar de tijd waarin ik ontdekte was de eerste ochtendgloren die de man waargenomen.

Door Roberto Rodríguez Nogueira

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 23 mei, 2013 • sectie: Interview