Mudra's / Shankh-Mudra

De Shankh - mudra werkt keel problemen en helpt bij het stimuleren van de capaciteit van communicatie, zowel te spreken en te luisteren.

Shankh Mudra

Het omringt de linkerduim met vier lange vingers van de rechterhand en ondersteunt de rechterduim in de uitgebreide middelvinger van de linkerhand. Handen Verenigd in deze positie niet vergeten de shell van een slak. Handen op hoogte van de borst te houden.

Tijd om uit te voeren: Dus te vaak en zo lang als je wilt, hetzij als genezen, drie keer per dag gedurende 15 minuten.

Terwijl het doen dus, aan het begin herhaalde verschillende keer het OM; dan luisteren naar een paar minuten de stilte in jezelf.

Deze mudra wordt ook beoefend in de rituelen van vele Indiase tempels. Daar, in de ochtenden, de schelp hoorn geblazen om aan te kondigen van de opening van de deuren van de tempel. Hetzelfde geldt voor onze innerlijke tempel, waar schijnt die het Goddelijk licht, en dat ook moet worden geopend.

De mudra shell elimineert elke probleem van keel en als beoefend regelmatig, met name door het reciteren van OM, ter verbetering van de stem. Het ook fungeert om te ontspannen en helpt halen in stilte.

In het geval van keel ongemak is het goed te doen gargles met infusies van salie, een paar druppels citroensap en een beetje honing toe te voegen.

Laat eerst de mudra en het zingen van het OM zodat u vrede en meditatie. Kijk je handen als een mariene slak en de vinger die je onderwerp als de parel binnen. De linkerduim symboliseert het hoger zelf, met wie u liefdevol join dat biedt u alle noodzakelijke steun en geeft u vertrouwen, gevoel van veiligheid en, uiteindelijk, alles wat u nodig hebt.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 15 mei, 2013 • sectie: Praktijk