Mudra's: Pushan-Mudra

Één woensdag meer wijden we een ruimte om te praten over mudra's. Deze derde aflevering is gewijd aan de zonnegod Pushan, die ook de God van power.

pushas mudra

Deze twee mudra's worden gebruikt als remedie voor noodgevallen of in het geval van chronische aandoeningen. Ze beoefend 4 keer per dag gedurende 5 minuten.

Versie 1

In deze mudra, symboliseert het gebaar van een hand nemen, ontvangen, en het gebaar van de andere laat stroom leveren en onthechting. Beide moeten consistent in de spijsvertering. Het beïnvloedt de energiestromen die verantwoordelijk voor de opname en assimilatie van voedsel en ontlasting zijn. Geeft als resultaat de diepere ademhaling, en dus verhoogt ook de levering van zuurstof en de uitwisseling van kooldioxide in de longen. Het handelt om te ontspannen van de solar plexus, dat wil zeggen, op het gebied van de maag, lever, milt en galblaas, energie in het vegetatieve zenuwstelsel regelt, mobiliseert de energieën van ontlasting en ontgift. Het fungeert in prachtige vorm wijdverspreide of acute misselijkheid, duizeligheid, winderigheid en verzadiging na voedsel.

Rechterhand: lid worden van de toppen van de duim, index en middelvinger, terwijl de andere vingers blijven uitgebreid.

Linkerhand: lid worden van de toppen van de duim, middelvinger en de ring, terwijl de andere vingers blijven uitgebreid.

Versie 2

Dankzij de combinatie van de energieën van de duim, de ring en de pinkie, einde processen van de spijsvertering en ontlasting, intens worden geactiveerd. Deze mudra kan worden beschouwd als een bom van energie in het algemeen. Het stimuleert de werking van de hersenen, die ook wetenschappelijk is bewezen. Dankzij de positie van de vingers van de rechterhand, draait de kracht van het bekken, alsof het een paar sintels die zal blazen. Met de positie van de vingers van de linkerhand, wordt de vrijstaande macht omhoog gedreven. Deze invloed op een positieve manier in elk orgel, de stemmingen en de mentale processen (concentratie, geheugen, logica, enthousiasme, enz.).

Rechterhand: deelnemen aan de toppen van de duim, de ring en de kleine vinger, terwijl de andere vingers uitgebreid blijven.

Linkerhand: zelfde als in versie 1.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 10 Apr, 2013 • sectie: Praktijk