Interview met Patricia Ríos: 'niet geuite emoties zijn aan ons lichaam vorm geven'

Is het rijden in Spanje van het systeem van centra van energie, die veel dat uitzicht met het werk van de yoga heeft. Zijn favoriete uitdrukking nam haar door William Blake: "onze missie is om uit te drukken het bestaan wij in wezen zijn".

Patricia Rios

Is het systeem van centra van kracht zou kunnen definiëren als een manier van groei, zelfkennis en evolutie menselijke vanaf het lichaam, en van de energie. Om dit te doen heeft haar leven Patricia Rios gewijd.

Met 26 jaar Patricia ik was zijn proefschrift van socioloog wanneer nauwe afwerking de militaire dictatuur, de universiteit besloten om een sabbatical in Londen. Ik wilde werken met energie, hoewel 32 jaar geleden, noch haar gelijk wist wat hij wilde. Maar vond het in een tijdschrift advertentie: 'Zelfbewustzijn door beweging, macht gecentreerd systeem'.

"Was een groot effect-herinnert eraan vandaag Patricia-." Ik ontdekte dat mijn emoties, mijn lijden, mijn geschiedenis, mijn ideeën, alles werd geregistreerd in het lichaam, en wanneer ik in beweging, alle dat opkomende. Ik niet twijfelen er niet en ik heb in deze school, en het jaar, Hugo Ardiles, mijn leraar, mijn leraar, mij uitgenodigd om de opleiding, en ik deed het. "Ik heb mijn leven gewijd aan dit, met de roeping van de dienst".

Of dat u de eerste begunstigde door dat systeem waren u ontdekken....
Het bracht zowel door binnen, hij leefde beide, groeide op beide en luifel, beide in het leven die naar mijn mening diep in deze modaliteit van werk. Ik kwam naar Barcelona tot ze 32 jaar, maar al had geleefd in Zwitserland na met me trouwen met een muzikant Amerikaanse. In Zwitserland werkte ik zeven jaar met psychotherapeuten reichianos, wie ik leerde het deel van het lichaam en energie en hoe is dit gerelateerd aan het lichaam schilden van Wilhelm Reich. Toen kwam naar was Spanje alsof ik had gewacht. Eerste Barcelona, daarna Bilbao, gevolgd door Italië, Europese conferenties...

Hoe is van onze schilden brouwen?
Wij zijn gemaakt in twee delen: een ik diep of essentiële die met een persoonlijkheid of ego oppervlak dat is inpluggen bedekt, en dat is het resultaat van alle ervaringen van het leven die we in de beginjaren hebben.

We opgroeien in een gezin met een aantal ouders en onderwijs dat ons vorm zullen geven. Ze leert ons dat als we iets doen we geliefd zijn of niet, die doet dat we onderdrukken onze vitale impulsen om te beantwoorden aan de verwachtingen van ouders, school, cultuur. Zo begint het eerste verraad aan zelf.

Al in de vroege kindertijd, dus er is een discrepantie van deze essentiële aard en we beginnen te leven van het oppervlak ik. Als beheerd dat een pijl die ons aanraken (pijn, ontevredenheid, een crisis), ons een zoekopdracht kunt starten vormen in de diepte, achter de geschiedenis dat ons (mijn moeder die mij niet wil, am niet geldig voor deze, behoefte die ik beschermen, etc) heb geteld, en wiens voetafdruk is opgenomen in het lichaam als een set van spanningen spier die van jullie hetzelfde.

En wat heeft dat met de vergrendeling van de macht?
Toen mijn verhaal, is nu geschreven 15 of 16 jaar, en vaste persoonlijkheid, heeft mijn lichaam een specifieke vorm, die is een psychofysische wezen in de modus van het leven. De houding, de wijze van wandelen, van gevoel, van betreffen mij, denken, reageert op een manier van organiseren wordt de energie in mijn lichaam volgens hoe is gegaan blokkeren op elk gebied, omdat niet kon ik express en bepaalde emoties is geweest cystic in het lichaam.

Op dit moment de persoon zegt: Ik ben zo goed. Maar nee, ik ben veel meer dan dat. Ik ben degene achter, en dit is de manier waarop die ik moest me verdedigen, beschermen me, overleven in het leven.

Hoe betrokken de Stelselvan centra van macht?
Hugo Ardiles tot 1966, formuleerde de theorie van de energiecentra dat u hebt uitgepakt de Yoga. Hij zag dat wat de vrije stroom van energie belemmert - dat is onze natuur - in het lichaam zijn energie blokkades die zijn veroorzaakt door spasmen, pijn, ziekte en ellende. En het antwoord te vinden in de theorie van de spier van de schilden van Wilhelm Reich. Vanaf daar bouwen een methodologie waarmee zou gaan ontbinding van deze spiersamentrekkingen en integratie van bewustzijn de psycho-fysieke beweging die werd getemperd.

Deze methode werkt energiecentrum naar midden van energie, een krachtcentrum te begrijpen als een deel van het lichaam die heeft een functionele eenheid en die bevat een klier van het endocriene systeem, een Plexus van het neurovegetative systeem, een spiergroep en een groep van organen. Elke triade in de organische vormgeving is bovendien betrekking heeft met een psychisch verschijning van de persoon. Met specifieke bewegingen, muziek en soms massage mobiliseren elk centrum en haar machtsstructuren. Vervolgens mobiliseert ook ingehouden energie en wil verlaten, uitgedrukt (expressie middelen uiterlijke, druk en emotie, beweging naar buiten).

Is een methode, omdat op basis van het verkeer...
Wanneer men begint te mobiliseren van het lichaam, is de energie, mobiliseert en what's inside heeft de mogelijkheid om Express is. En hoe veel meer het express, bewuster me weer van dat me macht behoort. Bekijk vervolgens het idee dat we van ons hetzelfde hebben: klopt dat ik sterk, gevoelige en/of open. Elk, als u beginnen te bewegen, het ontmoetingen met wat ontbreekt, maar ook met wat hij heeft.

Dat produceert een nieuwe verdeling van de energie om niveau lichaam. Mijn houding begint te veranderen, en mijn manier van kijken naar het leven of met anderen wil omgaan ook afwijken. Ik ga naar veiliger, met benen sterk dat ik betogen, zal ik voel me meer normaal en niet zo klein voelen. Dat wil zeggen, wat te zoeken met het verkeer van elke triade is dat elke persoon ga vinden krijgen hetzelfde, met wat er is: met zijn vreugde, met zijn kracht, met haar vitaliteit, met zijn verdriet, met zijn wond, met alle wat men is, maar zonder vorm van proces.

Wat ik leren door het midden van de energiesysteem is een zeer grondige mobilisatie van de techniek en de ontwikkeling op elk gebied van het lichaam, zodat wanneer we bij de zevende chakra of energie Center we waarnemen de eenheid die we binnen en buiten anderen.

Elke centrum van macht of chakra heeft een potentieel te ontwikkelen?
Ja, en onderwijs. Worden gevormd door deze zeven bevoegdheden, en onze plicht is het ontwikkelen van ze allemaal, belichamen ze en live vanuit deze zeven bevoegdheden.

Het belangrijkste is het balanceren van elke triade, wat er is meer dus er minder is. Al het verkeer dat doen in elke triade is te mobiliseren is energie een gebied, dat wil zeggen, na hen energie opgeslagen en geef ze een kans van expressie en output, voor, in de mate dat ze schilden is van ontbinding, ga doorgeven aan een nieuw bewustzijn en een nieuwe wijze van worden in het leven.

Vele malen het is spontaan, vitale ontvangen. Stop de geest voor te worden wat willen, want er produceert een nieuwe ontdekking is: Ik ben veel meer dan wat ik denk, dan wel niet ben niets van al deze dat creo¸ ben die is terug. En dus, voor zover dat is de geest leeg en uw chatter is rust, de stilte verschijnt, is de oppervlakte ik rustig.

Wat heeft het de neiging om te zoeken naar de persoon die deze methode?
Elke persoon is voorzien van een zoekopdracht. Pijnen van lichaam, of een hartprobleem, en wanneer ontmoet dat u gaat. Maar er zijn die duurt als het wat is, een manier van ontwaken en zelfkennis permanente, het zoeken van alle die is gewekt door elke situatie van het leven.

In de klasse is er niet een doel te bereiken, ieder afkomstig van waar is, en hun doelstellingen bereiken geleidelijk mobiliseren. Elke die werkt in haar maatregel en bent u niet aanvragen die naar meer. Als iedereen het hoogst beweegt, betekent een beetje veel.

Als ik zie dat iemand zeer vergrendeld is en kan niet vooruit, dat ik neem massage. Is een proces dat hangt af van de persoon: maandelijks een massage of een proces van een jaar of twee.

En u als u das vertelt over wat we moeten elkaar?
Er is een lichaam energie lezing van elke uitdrukking. Volgens hoe je lichaam deze energetische taal spreken zien, weet ik wat was remmen. En dan begin ik aan het werk zonder woorden. Het deed dat met een vrouw die had een sluis in de arm, die zich uitstrekt je de spier, en naar de week gezegd dat door de eerste keer in zijn leven had kan omhelzen aan zijn dochter, een meisje van zes jaar. Dat wil zeggen, het persoon is wakker en het uitbreiden van hun mogelijkheden van gevoel, van liefde, van express, van denken, van koppelen is. Ze beginnen te ontgrendelen van gevoelens en emoties, begint te leven hen. Voor mij is dit zo prachtig dat dit werk heeft.

Twee technieken, de massage en de beweging, echt gebruiken? Wat zijn de sessies zoals?
Ja, zijn twee werkterreinen die aan de eenheid van het menselijk wezen en op de expressie van alle hun potentieel worden uitgevoerd:

  • De beweging correctivo-expresivo van elk van hen centra van de macht. Klassen van 1,15 of twee uur, waar is maakt een zeer diepe werk in vier fases.1, de studenten beginnen te bewegen met de instructeur aan de kompas van een bepaalde muziek volgt. Het ontstond als een collectieve dans. Er komt een moment dat de macht die begint te genereren van behoeften om zich te uiten. 2. de uitgepakte, verzonnen en vrijgegeven die energie, ging naar het woord en is terug naar één hetzelfde in stilte. 3 wij vier of vijf asana's Yoga gerelateerde Center die we hebben gewerkt. Toestaan voor ons die de asana's reordenadores van de energie zijn dat we hebben gemobiliseerd door expressieve beweging en put zorg en ademhaling in dat gebied van het lichaam, ook in staat om te verzenden u warmte, energie, tijd voor uitrekken of openen. 4 fase van ontspanning meditatie.
  • Hij massage corrigerende diep voor ga desbloquando hen gebieden meer rigide, en wanneer meer diep is het gebied geblokkeerd, meer heeft die zien met wat langs het leven in hun spieren, in de cellen, in hen organen van alle het lichaam hebben opgeslagen. Mensen komen om op te lossen een crisishaard, vaak aanbevolen door artsen, psychologen en osteopaten.

En wat is het einde van het proces?
Het werk dat wij doen is leren om terug te keren naar het midden wanneer ons gaan hiervan. Het goede nieuws is dat een groef die telkens wanneer aangebracht u de verbinding in een kleiner deel van dit centrum verbreekt en meer gemakkelijk terug naar huis of naar uzelf wordt gevormd.

http://www.escen.net/

Energiecentra of chakra 's

1ste Chaxra basis. Kracht, vitaliteit, vermogen van assertiviteit, Hold is op de eigen voeten.

2e chakra lumbo-sacrale. Leverancier van de energie om alle van het lichaam. Seksualiteit en sensualiteit als thema's van het leven. De overgang, rookt een warmte die smelt mijn grenzen met de anderen en mij kunt stroom met anderen.

3de chakra-zonnevlecht. Ik vind met mijn emoties opgeslagen. Voor zover ik hen uitdrukken kan, weet hoe meer ik. Neemt van geweten door expressie in opkomst. Grote kans voor de laatste schoon, laat dat al die energie cystic is voor de afvoer, dus ik zeg: Ik kan...

4 ° het hart Chakra. Experiment is hoe de liefde in mijn leven. Als ik begin te desacorazar dit centrum, ben ik verandert de modus van het koppelen van me met mezelf en met anderen. En het gebeurt dat hoe meer ik geven, bewuster ben ik dat de meeste liefde heb.

5 ° chakra laryngeal. Is een Communicator dat ik kunt u alle informatie van de externe wereld ontvangen en ontwikkelen van slimme antwoorden. Het is verwant met leren, maar ook met dergelijke onderdrukking dan ik ben om het aan te passen aan wat het zou moeten zijn. Is de was. En ook een centro-tapon tussen hoofd en lichaam, en kan worden voorkomen dat men bewust wordt van wat dit nodig altijd, en vice versa.

6 ° chakra voorkant. Derde oog. Ons leert om te accepteren dat alles is zonder te oordelen het. We zijn licht en schaduwen, en hoeveel meer onderdrukken wij wat rechter, meer is versterkt en minder authentiek kunt krijgen. En onze missie in het leven wordt die kan krijgen.

7 chakra coronaire. Blijkt die deel uitmaken van iets veel meer groot dat de Amerikaanse zelf, is als de antenne die ik met het spirituele, van de manier waarop elke één het begrijpen energie verbindt. Verbonden met de bron, niet er is eenzaamheid, omdat is een bron van zuivere liefde.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 25 mar, 2013 • sectie: Interview