Interview met Jacomina Kistemaker: "de trillingen en geluid zijn de essentie van alles"

Mien is een van hen Pioniers in Spanje in het onderzoek van het geluid voor de groei-persoonlijke, spirituele en voor haar genezing. Gebruikte kommen Tibetan, gongs, monotone en stem, en schenkt zijn kennis en ervaringen in workshops van geluid, overleg en concerten. Het is een interview van Sita Ruiz.

Mien

Meer dan twee decennia geleden, Jacomina Kistemaker links Holland, jarenlange werk aan de Universiteit, psychologie en sociaal activisme. Hij besloot dat, na zoveel tijd zich te concentreren op het helpen van anderen, was het tijd om te "helpen zelf", beginnen aan een innerlijke reis, luister naar je hart en vinden van een nieuwe manier van leven. Weer nodig om te maken, ontdekken van andere universa, blikken is met hun landgoed, met de meer intieme en geestelijke. En dat alles dankzij het geluid kreeg.

Opgericht om de weinig tijd van de landing in Spanje, de tip van de Center van Couso in Galicië. Een mooie ruimte, omgeven door de natuur en omringd door de zee, waar hij woont, werkt en is ingenomen met mensen uit verschillende sectoren, kochten geluidstherapie en persoonlijke ontwikkeling door middel van overleg, seminars en concerten. Ook, doorbrengen lange periodes werkt in verschillende steden van Spanje, Nederland, Duitsland, Verenigde STATEN, Griekenland of Nepal.

Ook, houdt van samenwerken en experimenteren met muzikanten, kunstenaars en vrienden zoals Alfonso Acero, Luis Paniagua, Thomas Clements of Raman Maharadja (project "Mitrata Children's Home", Kathmandu, Nepal). Onlangs gepubliceerd samen met Gabriel Flain is een album met een adellijke titel vrede een werkwoord, waarin een deel van de essentie, kalm en enorme vrede die kenmerkend zijn voor hun meditatieve concerten.

Vorming van een professional in therapie van geluid jaren duren. In wat je gebaseerd zou uw methodologie en wat is het doel van deze training?
Mijn methode is om te leren van de fundamentele beginselen van het werk met geluid samen met een doos van tools en technieken toegepast via een bakje, een gong, een tingsha of de stem. Vanaf daar zoekt u naar het toepassen van dit alles in het vakgebied van elke persoon. Bevorderen dat elke één zoeken zijn eigen stijl van werken met het geluid, niet wilt verzenden van een "methode Jacomina"; Het is iets die me niet interesseert. Ik wil elke student te vinden hun eigen weg. Ik begeleiden maar geeft geen definitie van, en rechts is hier wanneer hij het meest interessante deel begint. Zoeken van toepassingen te meten, werk vanaf de opening elke nieuwe situatie. Niet er zijn recepten in dit soort werk.

Vanuit mijn oogpunt, kunt u alleen communiceren en het geluid van toepassing indien u begrijpen en je voelde hoe een kom, de stem, een gong in je eigen lichaam. Het geluid heeft zijn eigen wijsheid. Het gaat om waar het nodig is. Het is belangrijk om te cultiveren een houding van aanwezigheid, open om te verrassen, stroom met wat opkomt, niet op te leggen wat je gelooft. Wij alleen begeleiden; We zijn niet waar we genezen bevat, of wanneer u problemen oplossen. Er zijn krachten die veel meer grote buiten en binnen de persoon in dat rechtstreekse processen heel diep.

Denk je dat Spanje vandaag bereid is toe te passen en bevordering van dergelijke voorstellen?
Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Weet niet wat is Spanje. Ik arbeid van de mensen die vinden of komt voor mij en zie dat er telkens meer belangstelling voor het geluid, zoals ik het begrijp. Het wonder van het geluid spreekt vanzelf hetzelfde, niet overtuigen niemand, noch me fancy noch maakt ontbreekt. Ik doe alleen wat inspireert mij, het helpen van me tegen mezelf, anderen en de natuur. Ik samengewerkt hou me gezond en, in toenemende mate tot het mysterie van het leven, liefde.

Meestal gaan vergezeld van een oneindig aantal kommen Tibetaans, gongs, tingshas. Wat meer meenemen?
Is nogal een schouwspel om te zien wat leidde in mijn reizen; ze zijn mini verhuizers, met al mijn instrumenten voor het concert en raadplegingen: camilla, dekens, stoelen en kussens, zelfs tot mijn stereo met luidsprekers en alles. Minder slecht dat haar stem niet weegt (lacht). It's too much en tegelijkertijd die het is zo mooi wat komt uit dit alles die is de moeite waard. Hoewel, natuurlijk, de jaren beginnen te wegen. Ik leer elke keer beter om hulp vragen en ik hoop dat, na verloop van tijd evolueren ga iets lichter.

In uw beraadslagingen ook privé gebruik van deze instrumenten. Helemaal over de wereld kunt ontvangen therapie van geluid?
Ja, ik heb mijn grote tam-tam gong, een paar Feng gongs, de tingshas, en bovenal de Tibetaanse schalen, en mijn stem altijd aanwezig in de vergaderingen. Gelang van de situatie, één instrument of een ander, of gebruiken. Soms geen gebruik geen, alleen praten. Een basisprincipe van deze instrumenten is dat ze het lichaam helpen te verplaatsen, te laten gaan, te verdrijven wat is geblokkeerd, wat niet. Als u de effecten van het geluid te begrijpen, kan begrijpen hen contra-indicaties van de gemeenschappelijke zin: niet verwijderen wat niet als dat is beweging.

Uw concerten zijn een ervaring prachtig vol energie, harmonie en vrede binnen. Naar welke VS nodigt je muziek?
Ik probeer over te brengen van vrede en liefde, beginnend met eigenliefde uit te breiden het vervolgens naar de wereld, naar de aarde. Niet er is vrede, zo niet het er van binnen; Er is geen liefde als je niet van jezelf houdt. Het begint allemaal in je. Bijna alle van de wereld komt uit heel ontspannen in mijn concerten. Zij kunnen zelfs transformatoren; ze worden soms opgelost tot ernstige lichamelijke problemen.

Beleef de magie van het concert en uitbreiden van de meest visuele deel, Gabriel en ik heb opgenomen, een DVD en CD genaamd vrede is een werkwoord: een dans van beelden en klanken, een geluid improvisatie die prachtig vangt wat ik wil met mijn songs en geluiden.

Waarom kozen ze de wereld van het geluid als begeleider van reizen?
De muziek en het geluid altijd erg belangrijk geweest in mijn leven. Slechts zeven jaar oud, ik wilde om de piano te spelen, en mijn ouders voor mij gekocht. Ik graag luisteren naar hen geluiden van de natuur en zingen in de farm waar woonde. Aangezien ik erg jong was danste mijn lichaam alleen met muziek, weggedragen. Ze zijn gevoelens en ervaringen die waren in mijn aderen en had nooit gedacht te nemen in mijn professionele leven want het was iets heel intiem en privé. Echter, toen ik begon te serieus bestuderen wat is het "geluid", was ik opgewonden.

Was als de bus naar huis, voelde dat raakte mijn worden: zijn trillingen en alle is verbonden door middel van de harmonischen en ze achtste. Het resoneerde in mij. Niet materie ik vinden werk in deze of niet. Ik koos de kommen en de stem als begeleiders; eenvoud, essentie, diepte en aanwezigheid. Voor mij, een brug naar het spirituele.

Hij geluid met deze instrumenten geeft mij veel vrijheid ik gericht, maakt me groeien, houdt me nederig en geeft me de intens plezier van te laten stromen mijn creativiteit van een manier gratis, voorouderlijke, zonder inspanningen. Ik kan delen alles, zonder woorden. De essentie van wie we zijn in elke noot die cant wordt herkend of ik spelen; Ik ben niet, wij trilde alles samen.

Wat bewaart van je podium eerder als een psycholoog en mediator sociale?
Psychologie heb ik een manier om weg te nemen over alle informatie die ik krijg, "gezonde twijfel". Iets niet accepteren omdat iemand zegt, wie. Met de tijd, hebben geïntegreerd met mijn ervaringen op andere niveaus, op zoek naar een evenwicht tussen de geest, het hart en het goddelijke kritische houding. Dankzij deze wetenschap, en alles wat ik heb bestudeerd dan, ik heb gegeven heeft de complexiteit van de mens. Geen antwoorden of oplossingen standaard. Kunt u situaties op zoveel manieren, er zijn zo veel lagen. Ik denk dat dat uiteindelijk ik om de meest belangrijk gekomen ben, om te luisteren met mijn hart.

Voor mijn werk in de sociale actie hebben geleerd standvastigheid, doorzettingsvermogen en hoe vol is, schakelt u eerlijk zonder angst te zeggen wat je denkt, een zachte manier. Wat zij met uw woorden en daden veroorzaken: oorlog of vrede? Daarom is het heel belangrijk om erachter te komen aan andere huid te begrijpen van waar het vandaan komt, waarom zegt en doet dingen zo goed. Ik denk dat zonder open u naar de andere niet om het even wat tot een meer diep niveau krijgt.

Video "harmony in meervoud" (gewonnen uit het album vrede is een werkwoord) van Mien een.
www.YouTube.com/watch?v=fWYEwIQrUv0

Gedetailleerde informatie over Jacomina Kistemaker in:

http://www.puntadecouso.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 6 Feb, 2013 • sectie: Interview