De oorsprong van Yoga

Hoe oud is Yoga? Je zou kunnen zeggen dat maar liefst transcendente of geestelijke rusteloosheid dat afkomstig is van de mens, evenals hun zoektocht naar de volheid en wijsheid. Maar het kan een beetje meer nodig...

Shiva

We volgen de sporen van haar leeftijd in het boek De sleutels van Yoga. Theorie en praktijk Swami Digambarananda Saraswati / Danilo Hernández (redactionele La maart haas):

Het is heel moeilijk om te wijzen op de historische oorsprong van Yoga en is er de divergentie van gedachten gewisseld over de kwestie. Sommige auteurs consieran die een leeftijd van meer dan vijfduizend jaar, dat wil zeggen heeft dat zou voorafgaand aan de Veda 's (de meeste oude boeken van de mensheid). Anderen, beweren dat u zijn ontstaan in het kader is daarentegen de Veda. Het is duidelijk dat Yoga, opgevat als een persoonlijke houding van zoek- en interne ontwikkeling, zeer voorafgaand aan deze teksten is. De yoga-technieken die we vandaag kennen wellicht niet zo oud.

Sommige schrijvers zoals Mircea Eliada beweren dat Yoga was al bekend en beoefend in de oude beschaving van de Indus, die in de millennia derde en tweede a. J. C. bloeide Archeologische opgravingen uitgevoerd in meer dan 60 locaties tussen de Arabische Zee en het gebergte van de Himalaya evenals blijkt. Deze beschaving kon zijn gegroepeerd rond twee steden: Mohenjodaro in het zuiden en Harappa in het noorden. Ze hebben ontdekt op dit gebied vele beeldjes van mensen die het beoefenen van yoga houdingen en meditatie, aan te tonen dat Yoga bekend was voordat de Ariërs (onstuimig Warrior mensen die India vielen naar 1500 a. C. en in wiens boezem geminated Vedische cultuur) de Indiase subcontienente vielen.

De oude cultuur van de Yoga omdat haar evolutie de wijzen uit de oudheid, die ontwikkeld en toegepast zijn leer volgens de kenmerken van haar tijdperk. In de oudheid, de leringen werden in het geheim geopenbaard meester op leerling, in een tekenreeks die onze dagen heeft bereikt. Met het verstrijken van de tijd, veel van de leringen werden getranscribeerd, maar een ander deel blijft verborgen en alleen kunt u hen via direct contact met een leraar.

Wat betreft de klassiekers, de Veda degenen die Yoga voor de eerste keer noemen)Rigveda en Atharvaveda), en zelfs als ze niet de praktijken onthullen, zinspelen op klassieke concepten van Yoga, zoals het bestaan van het beginsel dynamische vayu (prana of energie) en de directe link met de adem. Verwijzen naar het bestaan van de centra en psiquicos-energeticos kanalen (Nadi's en chakra's).

De Upanishads, Het is de laatste Veda, ze bevatten de essentie van deze en ze hebben steun gegeven aan de Vedanta filosofie. In deze Yoga reeds verworven van een solide basis en een concrete vorm. De kern van de Upanishads Het is dat (essentie van zichzelf) wordt alleen gekend kan worden door middel van de Unie (Yoga), en niet de speculatie. Kan niet worden gedaan buiten is zelf, maar dieper in onszelf.

Chronologie

Tussen vijf en drie duizend jaar voor Christus: Archeologische sites in Harappa en Mohenjodaro, in wat nu Pakistan, estatuilas beschreven Lord Shiva en Parvati in verschillende houdingen van meditatie en asana's. Ze behoorden tot de culturen die leefde van anrtes dat de Arische beschaving India binnengevallen.

2700 V. CHR.: Zeehonden met asceet in meditatie houding.

1800-1000 V.CHR.: Het bestaan van Yoga is reeds vermeld in de teksten Veda, hymnen in proza of vers die overbrengen van basisbegrippen door over het leven als geheel.

Tussen de VIII en VI v.Chr.: Er zijn de teksten van de Upanishads, die middelen zitten door en meditatieve, een nauwe onderlinge aanpassing op de waarheid.

400-200 v. Chr.: Verschijnt het Ramayana, episch gedicht dat vertelt het tragische verhaal van de liefde tussen Rama en Sita en al spreken van Yoga. Verschijnt het Mahabharata, dat geldt ook voor de Bhagavad Gita, een klassieker van Yoga.

Uit de 2e eeuw d. C.: De tantrische cultuur, die de controle van de energie in het lichaam ontwikkelde, wordt geassimileerd door Hindoeïsme en vandaar dat Hatha Yoga te verwerven meer deskundigheid met betrekking tot energie.

300 tot 400 d. C.: De eerste volledige tekst op Yoga bewaard: de Yoga-soetra 's Patanjali.

In de 16e eeuw: Zijn de teksten van Hatha Yoga Paradipika.

In 1893: Swami Vivekananda presenteert Yoga in het openbaar.


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , , ,
Door • 21 Dec 2012 • sectie: Algemene