Is positief denken positief?

Hebben die accepteren met vreugde dat wij snij ze rechten veroverd of dat we minder door werken meer betalen? Emilio J. Gomez maakt een gesprek niet volgen, sluiten en gehoorzamen, maar om het doel de persoonlijke die nestelt in de binnenkant van elkaar.

Denken

Het huidige gedachte POS. correctie werd geboren in de Verenigde Staten in het decennium van hen jaren 80 en zijn grotere expansie na hen 90 had. Wat in eerste instantie leek te zijn zoiets als een panacee voor alle kwalen die acaecían aan de mens, was in feite een instrument van massa manipulatie die beheerd om ze te laten conformisten door een onderdanige aanvaarding, in de hoop dat er iets beter gebeuren.

Het probleem

De massa leidt nooit; zeer is door het tegendeel, altijd gericht. Het is de mens die beseft wat er gebeurt en, dus, die is op zich al de mogelijkheid om te onderscheiden en dienovereenkomstig handelen. Het ontwaken is altijd één, nooit sociale. Is de man die houdt van bewustzijn en begrijpen.

Beschouwd in sommige detail, een bad nemen goed is iets dat elke logica ontbreekt. Als iets klopt, dat het veroorzaakt pijn of vermijdbaar lijden; minimaal is het noodzakelijk te spreken omhoog en te drukken. De manifestatie is rechtmatige en natuurlijke, afgezien van zeer therapeutisch. Bovendien, als u dieper kijkt, zullen we zien hoe achter elke uitdrukking van positief denken is er een onderstroom van ontslag, en in sommige gevallen zelfs van wrok.

In een begin, het positieve denken lijkt een goed idee, maar zou het is? Ik zeg vaarwel aan het werk... en ik neem het positief (?) ik werk 14 uur... en ik neem het op een positieve manier (?), ik krijg betaald minder werk meer... en ik ben het nemen van het positief (?)... Maar dit wat? Is het dat we gek zijn geworden? Wat voor zin heeft het? Die ten goede komt echt het positieve denken?

Als er iets negatiefs gebeurt in het leven, wise is kijken naar het front. Probeer de situatie zo objectief mogelijk te beoordelen. Zie wat gevoelens, gedachten en emoties veroorzaakt binnen... en accepteren dat het hier ook deel van zichzelf. En, als eenmaal begrepen en geaccepteerd, mogelijke oplossingen of alternatieven bestuderen, delen met lieve en nauwe wezens, hulp van anderen... enz.

Zeker, positief denken heeft een duidelijke prikkel: is positief. Het maakt goed gevoel voor het ego. Ondertussen kijkt het individu hun waardigheid met voeten getreden.

Dit is de aanpak van de situatie. In de voorwaarden zou arbeid luisteren: "Dit is wat er is". Voordat dergelijke expressie de positieve aanpak zegt: "goed, omdat ik heb om hier te zijn, de voorkeur neem me het goed". Die lijkt een slimme houding. Maar het lijkt want we hebben het virus van het positivisme in het onderbewustzijn geënt.

Echter, men kan zich afvragen: is het werkelijk alles wat er is? Hier is iets dat niet binnen het systeem van positief denken. Het is duidelijk axioma Ik heb dat: "Sinds Ik heb dat "wordt hier, ik heb liever nemen me het goed".

Zeker, de horizontalis waar positief denken niet in het bezit water is in dat Ik heb datwant het is vals. Niet staat vast dat er geen Ik heb dat. Het is gemaakt in de mens voor uw inzending en de overgave van zijn authentieke vrijheid nodig. De mens is vrij door de natuur, maar verkopen uw vrijheid in ruil voor een zogenaamde veiligheid Waarom, ja, nu moet shut up en gehoorzamen.

Het oplossing

Mijn leraren mij leerde dat nooit een probleem tot de tabel zonder tegelijkertijd buiten vergezeld van tenzij een oplossing. Wat kan worden de mogelijke oplossing voorgesteld?

Niet is noodzakelijk voor elke modus van het leven, breken of noch er is die uitgang uitvoeren van het werk. Het is genoeg om de kracht van positief denken veranderen door een houding die geboren als gevolg van een consistente life-project dat is in harmonie met de ziel en dat door dit dezelfde zin om haar bestaan verleent: haar vastberadenheid. En laten we herhalen de woorden "samenhangend project", omdat nieuwe positivisme virus kon maken ons verliezen aanraking met werkelijkheid.

Waar kan ik zo'n project krijgen? Zonder twijfel, is in de innerlijke wereld. En we durven te verzekeren dat in principe iedereen wereldwijd weet wat zijn eigen. Er zijn echter veel mensen - ook veel, misschien - dat, om een oorzaak of andere niet durven zelfs te denken in het materialiseren. Van deze vervoerswijze hun dagen doorbrengen... kijken naar hun zielen naar de verwachte van een situatie of omstandigheden ideaal wegkwijnen, passende positieve?

Als de ideale situatie niet, bestaat dan zullen we het creëren. Misschien kan gebeuren dat tot op heden van vandaag die de omstandigheden hen niet worden van toepassing. Hiervoor is de onverbiddelijke wet van de vergankelijkheid bekeerlingen in onze beste bondgenoot, evenals dat alle verandert voortdurend.

Deze kennis, verre van pessimistische is geweldig, omdat het laat ons weten dat een poort te sturen ons schip en een vastberadenheid als belangrijkste houding als gonna be kunnen genereren van passende voorwaarden, zodat onze vitale project ziet gematerialiseerd. Of, misschien niet, laten we realistisch zijn. Geen kwestie, omdat wat echt belangrijk is om te proberen, maar ja, dat doen met een vastberadenheid.

Een dergelijk project is gemakkelijk te herkennen omdat zij van een punt van zorg van de ziel die vechten om te gaan en zich te uiten. En als niet toegelaten, beetje bij beetje, met de dag, de essentie zal sterven, hoewel het lichaam die bewonen doorgaan met leven. Iedere ziel is gekomen om deze dichte vliegtuig en materiaal een specifieke en verschillende werkzaamheden uit te voeren. Zoeken en proberen te verrichten wat onze ziel gekomen om hier te doen is de grootste uitdaging, de grootste uitdaging en het grootste avontuur dat lanceren kan om te leven van een mens.

Maak een samenhangend project en het bestaan met een vastberadenheid bij de vervulling van het leven. Het ontwerpen van een ideaal dat het voeden van de ziel. Het bouwen van een project van mannen en vrouwen aan mannen en vrouwen die in een tijd en een maatschappij die lijkt leven te zijn vergeten de werkelijke waarden die roemen en waardigheid van de mens.

Eens gegeven vorm en banen om te navigeren, geen twijfel dat zij zal komen aan de zonnige dagen en winden die het met vreugde en besluit in de richting van de poort stimuleren geselecteerd. Echter komen ook zonder twijfel, wind tegen en ongunstige, evenals stormen en voorwaarden die ons betwijfel onze beslissing. In deze momenten hard, alleen de verbinding met onze worden ons zal kunnen houden met de kracht het roer van ons schip door een vastberadenheid nodig.

Hoe dit te doen?

Als u dat weet, vindt u hoe en met wie. Is het mogelijk dat het minder gemakkelijk deel de eerste is: vinden het "wat". Maar, zodra bekend, de rest zal veel gemakkelijker. Om te ontdekken dat 'wat', onze ervaring ons uitnodigt om te suggereren de Radja praktijk yoga, de yoga van het zelf, de yoga van zelf-ontdekking. Als het niet anders zijn kon, is het raadzaam dat uit mijn eigen ervaring we weten dat het werkt: de beoefening van meditatie.

Wij zijn van mening dat de praktijk van meditatie zitten en stilte het beste instrument is om de innerlijke wereld te verdiepen en de echte behoeften van de ziel, om te ontdekken wat is het werk uit te voeren. Het is in de innerlijke stilte bewoond al onze ware verlangens. Invoeren van de Kamer van de stilte en hoor dat de boodschap van de ziel is de ware betekenis van meditatie. Een dagelijkse tijd te verdiepen het zelf is de beste Nee-actividad dat kan worden gedaan.

Meditatie is een raadsel geloofsovertuigingen en godsdiensten, riten en tradities, buiten technieken en wierook. Sit is om te mediteren is een intieme handeling uit te voeren krijgen terug te keren naar de oorsprong, aan dezelfde stoppen met de wereld en het gevoel van hoe men hetzelfde niet verschilt van het, dergelijke scheiding werd geboren in het achterhoofd en geconsolideerd in de verslaggeving het ego. Meditatie is een tijd om zich te verdiepen in het zelf - en ontdek dat onze ware aard gebruikelijk om de alle menselijke wezens is.

Echter moeten beseffen hoe geven niet om tijd te besteden aan het luisteren naar de innerlijke werkelijkheid. Geven niet naar u te luisteren. Het is interessant dat je schijnen in de buitenwereld, u werkt veel en verbruiken meer. Waarom? Waarvoor? Wie het profiteren?

In deze momenten van crisis Economischen Sociaal is wanneer ideale omstandigheden om individuele ontwaken. Profiteer van hen maken een coherente life-project dat is afgestemd op de behoeften van de ziel is een mogelijkheid binnen handbereik.

Emilio J. Gómez, leraar van yoga der stilte binnen yoga school.

info@silenciointerior.net

www.silenciointerior.net

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , ,
Door • 18 Dec, 2012 • sectie: Meditatie, Innerlijke stilte