Interview met Godfrey Devereux: "alleen ik wil de intelligentie van het lichaam en hoe het te verbeteren"

De kern van de Yoga dynamische is dieper leren te voelen is en om te begrijpen is duidelijker zonder noodzaak van speculaties. Dit die hebben we met de grondlegger van deze methode gesproken.

Godfrey Devereux en JL hoofden

Dynamische Yoga is geïnteresseerd in de intelligentie van het lichaam en hoe om het te promoten. Dus het verklaart haar stichter, Godfrey Devereux (met vertaling van de directeur van de opleiding professioneel, José Luis hoofden): "niet leren tradities, of filosofie, of overtuigingen religieuze Hindu." Niet geïnteresseerd in het draaien van Yoga in een religie. Tijd en geld in het proberen om psychologische concepten niet verliezen. Aktie, leren generatie van ervaringen die kunnen worden begrepen door de studenten zonder ieder dogma ideologische of religieuze. We zijn ook geïnteresseerd in de ervaringen die kunnen worden begrepen van de intelligentie van het menselijk lichaam".

"Yoga vereist geen veronderstellingen of overtuigingen, gewoon eerlijkheid." Kijk naar hun ogen en vragen u als wat je ziet waarheid is. "De duidelijkheid moet uw enige autoriteit."

"Dynamische yoga is gebaseerd op de manier waarin werken het lichaam en de geest. En alles wat we doen, doen ten behoeve van het lichaam en de geest, van de studenten. Help hen mensen te voelen van de privacy van hun lichaam, van hun verstand, van zijn vreugde van het leven; onverlet bewuster maken van speculaties, maar door de erkenning van de aard van het lichaam door middel van directe ervaring, zonder dogma's of overtuigingen. "

"We doen, bijvoorbeeld Surya Namaskar (groet aan de zon) te voeden het lichaam, de geest, zelfs de geest, maar verstoken van mystieke betekenis".

"Dynamische yogapraktijken zijn ontworpen om het verduidelijken van de aard van het lichaam, door directe ervaring, die leidt tot het verduidelijken van de aard van de geest. Het is een training begrijpen genoeg om te leren anderen te begrijpen te bereiken van intimiteit met jezelf".

Wat zijn de punten tussen dynamische Yoga en Hatha Yoga en wat dat afstand hem?
Wanneer ik gebruik het woord Hatha Yoga, verwijs ik naar het niveau dat is gekoppeld aan de inspanning, dus praktische posturale Yoga mijn Hatha Yoga, is hoewel ik weet dat er mensen zijn die zeggen dat niet leren Hatha maar Ashtanga Yoga of Iyengar Yoga. Maar Hatha Yoga is de yoga van de inspanning.

Dynamische Yoga is volledig gebaseerd op de actie en de actie is een uiting van inspanning. Dynamische Yoga is gebaseerd op de integratie en raffinage van actie, hetgeen impliceert om te integreren en verfijnen van de inspanning. Je zou kunnen zeggen dat niet het einde maar het middel is om intimiteit met jezelf, met inspanning of zonder inspanning, waarin alle gevallen opgelost zijn.

Welke genaamd intelligentie van het lichaam?
Dat mijn hersenstam zojuist, onder veel andere dingen doet: analyseren van het niveau van zuurstof en koolstofdioxide in mijn bloed, op basis waarvan is een order sturen naar mijn middenrif met het aantal vezels te krimpen en mate van inspanning die zij moeten doen om toegang tot de zuurstof die ik nodig. Dat is de uitdrukking van de intelligentie van het lichaam.

Een andere uitdrukking van de intelligentie van het lichaam meer in verband met de praktijk van de Yoga dynamische is wanneer zijn lopen en door wat voor reden verliest een beetje het evenwicht, maar niet u vallen. Dat gebeurt dankzij de intelligentie van het lichaam, omdat je geest niet heeft tijd voor je vertellen wat er zijn dat doen, maar je lichaam zelf weet wat doen om te zorgen. Dus dynamische Yoga is gebaseerd op dit begrip: het lichaam weet hoe de zorg voor en de geest heeft om aan te pakken hoe te helpen het lichaam.

Het gedachten verdoofd aan het lichaam vaak?
Ja, het wordt opgelegd, je pesten.

De intelligentie van het lichaam, bewustzijn, zijn een evolutionaire oorsprong? Hoe heb je dit probleem begrijpen?
Intelligentie is gewoon. Uw vraag wordt verzocht door de intelligentie van de geest, die een uitbreiding en de uitdrukking van de intelligentie van het lichaam is. Om die vraag moet een cortex hersenen; zonder het niet daar begrip van intelligentie. Maar lang voordat had een cortex hersenen had intelligentie.

Dus de intelligentie van de geest is een uitdrukking van de intelligentie van het lichaam, en de intelligentie van het lichaam is een uitdrukking van de intelligentie van bewustzijn. En geen van de twee, of intelligentie van het lichaam of bewustzijn, gevoel voor tijd. De tijd heeft alleen betekenis voor de intelligentie van de geest. De oorsprong, zijn vroeg en laat, alle concepten gemaakt door de intelligentie van de geest.

Wat is de maximale bijdrage van dynamische Yoga aan de mensen die de praktijk?
Vertrouwen. Vertrouwen in het lichaam, vertrouwen in de geest, vertrouwen in het bewustzijn. Vertrouwen in haar leven.

http://www.yogadinamico.com/new/


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 13 Dec, 2012 • sectie: Interview