Wat me boeddhisme in de wereld van vandaag?

Leren om te weten van mijn gedachten en gebruiken, voor mijn eigen voordeel en het voordeel van andere l@s. En Boeddhisme leert me? Onder andere dingen, die was, kijken naar externe omstandigheden en veranderende hen opnieuw en opnieuw, ga ik niet stabiel en diepe geluk dat ik trachten te vinden.

En dat egoïsme die mijn leven leidt is de sleutel tot permanente ontevredenheid, teleurstelling en frustratie. In plaats daarvan leren schatten naar l@s anderen leidt mij tot de vrijlating van alle soorten lijden en geeft me de extra nuttig te zijn en om een leven met betekenis.

Wat ik zag in het boeddhisme toen ik het ontdekte? Waarom ik bleef er, verkennen van het, het onderzoeken, het beoefenen, het integreren?

Toen ik boeddhisme ontdekte, levering en bijna vanaf het eerste moment, geïdentificeerd, in mijn persoonlijke ervaring, als "de beste wetenschap begrip van de geest die ik ken".

Ook geïnteresseerd in de wetenschap van de geest menselijke, sinds mijn tienerjaren had ik draaide vierkant in de lezingen over filosofie en psychologie (Freud, Jung, Alber Ellis...) (klassieke, hedendaagse). (De cultuur) West naar Oost (op zoek om uit te breiden van Horizon) is er slechts één stap. Maar om eerlijk te zijn, die maakte me springen van oosterse filosofie waren niet zowel de fysieke en intellectuele zorgen. Amateur en beoefenaar van vechtsporten (karate, aikido), zen werd gepresenteerd als een interessant hulpmiddel om fysieke en mentale grenzen overstijgen.

Mij de deur geopend voor een andere wereld gevechtskunst en zen me geholpen, ze allemaal een of andere manier te overstijgen.

En daarna verscheen in mijn leven een andere manier van meditatie, die sprak van soetra en tantra, die me geholpen om te observeren, overwegen van mijn geest, de gedachten die de regelen van mijn leven, zonder hen te oordelen identificeren van degenen die mij helpen en degenen die het saboteren van mijn doelen te identificeren.

Boeddhistische meditatie (kadampa) begon te weten mijn gedachten in diepte en leren hoe het te gebruiken.

Buiten mijn games van transcendentie-oefeningen, van mijn vreugdevolle ervaringen in de meditatie van vrije vlucht, dan begon ik te worden geïnteresseerd door de concentratie, om te leren hoe voor voeren zeggenschap van mijn eigen gedachten. En begon te kleine proeverijen van de smaak van die dat gelijke van de zogenaamde vrijheid-geeft hen omstandigheden, ongeacht de voorwaarden externe-.

Leven zonder mij

Waarom mij boeddhisme? Leren om te weten van mijn gedachten en gebruiken, voor mijn eigen voordeel en het voordeel van andere l@s.

En wat ik leer van het boeddhisme? O.a., kon ik duidelijk te zien hoe het leven veranderende externe omstandigheden beter, gelukkiger worden doorgeven. We leren, we bestuderen we werken, we veranderen banen, paar, stad... Als lopend achter een wortel dan ooit krijgen te bereiken, want het is een zuivere hallucinatie. U hoeft nooit naar de haven waar vind ik een stabiele, diepe en blijvende vrede ervaring. In plaats daarvan Nee wacht een lange tijd om opnieuw de teleurstelling, ontevredenheid en frustratie die u begeleidt naar een externe zoeken, die gewoon niet werkt. En dat heeft geleid tot vele deskundigen denkers "geluk does not exist". Niet meer dan louter momenten, louter bliksem van vrede.

En nog vele andere denkers (boeddhistische, o.a.) vertellen ons dat ja, er is. Maar daar niet u gaat vinden. Niet in deze lade. Het is niet dat psychologen en filosofen het gebruiken bedriegt op ons, is gewoon praten wat ze weten, en niemand zal dat diepe en blijvende vreedzame staat in externe omstandigheden gevonden.

Want het is een State of mind. Of, als u wilt, een innerlijke ervaring, dat u alleen kunt genereren binnen. En als je kunt doen en het stabiliseren, zal er. Zoals ik al zei Cavafy: "waar je ook gaat, de stad gaat met u". En als de binnenstad die u hebt gemaakt een oase van rust, is geen kwestie als het regent of zonnige, als je de loterij of u van uitvoeren werken; geeft gelijke zelfs als ziek of sterven.

Niet zoeken naar geluk buiten omdat daar zult u het niet vinden. Het maken, het stabiliseren en woont in het.

Nu kan je het mij vraagt: maar dit is zeer gemakkelijk te zeggen en niet zoveel te krijgen. Hoe doe ik dat?

Dit is het tweede ding belangrijk dat ik in het boeddhisme ontdekt.

De eerste (onthoud), ik heb mijn leven op zoek naar geluk buiten en dan niet ik vindt dat ik heb om het in te bouwen.

De tweede: Ik heb leven willen voldoen aan de wensen van de "I" die regelt mij, mijn belangen, vechten voor hen concurreren. En ik heb nooit gehad of zal hebben genoeg. Uit de houding en de egocentrische kijk krijg ik enige ervaringen van segregatie, concurrentievermogen, angst, woede, verslavingen die pijn en anderen lijden. Waarom niet proberen een andere manier van leven? Het alternatief is om te veranderen van de look, ik verbinden, bel me eerst: alle wezens zijn niet louter 'hij' of 'zij', maar andere "me" die ook willen om gelukkig te zijn en om te voorkomen dat lijden; en soms zij maken fouten en lijden en lijden, precies zoals ik doe. Verander mij dan (probeer zet jezelf in hun schoenen en ik wens uw welzijn). Tenslotte verdwijnen. Noem het de wijsheid van nietigheid.

Boeddhisme leert je om op een heel bijzondere manier, zonder gehechtheid aan anderen schatten. En zonder pijn. Omdat als je liefde je geen lijden, en als u last heeft van niet huisvrouwen. Wetenschappelijk bewezen.

Het leert je als gratis, gratis @ ketens van egoïsme grillige en ruïne.

In deze blog, ik ben het eens met degenen die willen te lezen (en delen) op de ervaringen van een boeddhistische student; hun bevindingen, conceptuele eerste (van intellectueel begrip) en de gevolgen ervan in de praktijk. De problemen soms. De ontdekkingen. De veroveringen. Deze fouten. De transformaties.

Dit is mijn blog.

http://reflexionesdeunaestudiantebudista.blogspot.com.es/

EBook:

http://www.amazon.es/Reflexiones-una-estudiante-budista-ebook/dp/B008BKAGOG/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1339790911&sr=1-1&t=crecejovencom-21

Marie Morales is student boeddhistische, journalist en schrijver.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 5 Dec, 2012 • sectie: Handtekeningen