Bioscoop Mindfulness: Baraka door Ron Fricke

Baraka Het is misschien zo ongelooflijk omdat het is gefilmd in 24 landen en 6 continenten, met muziek van Michael Stearns. De film heeft geen acteurs, heeft geen script en is wat wij noemen een "stroom van het continuüm van de geest", met de beste en slechtste van het menselijk leven op de planeet in meditatie.

Gefilmd met een audiovisuele techniek genaamd caleidoscopische hyperrealisme, toont ons het dagelijkse leven van de wereld vanuit verschillende perspectieven. Baraka U kan worden beschouwd als een film zonder woorden, gemaakt om te mediteren. In plaats daarvan de film presenteert kwesties, zoals de directeur was het vinden van hen in alle landen die hij bezocht: roept de stappen in het achterhoofd, het herinnert aan de emoties, het is pure cinema.

De titel Baraka Zegen in een veelheid van talen, afgeleid van het Arabisch, stamde uit een gemeenschappelijke voorouder en Semitische lijkt op het Hebreeuws Baruch betekent. Maar het is een oude soefi naam, die vertaald kan worden als "de zegen van de ademhaling", of de essentie van een volledige kijk op het leven. Voor vele critici Baraka Dit kan worden ingesteld op deze continu stijl van kleine verhalen die aantonen dat ons de schoonheid en de vernietiging van de mens.

Ron biedt ons een reis van ontdekking en terug te keren naar het huis. De belangrijkste boodschap is: God of een order is aanwezig in alle dingen. Uit de natuur naar grote steden. Baraka is een film die geen verbale beschrijving heeft, hierdoor is de geest van de kijker te vragen en maken hun eigen beslissingen van de mogelijke betekenis van het werk.

Waar gaan we heen?

Het is een aantrekkelijke en overtuigende film om filosofische, het aanbieden van meer inhoud van discussie dat de meeste van de films, wispelturig en vol met speciale effecten te bekijken. De film roept een aantal vragen in onze tijd in de notatie van de audiovisuele collage. Terwijl velen daarin een non-verbale argument voor de filosofische beweging van de geest zien, kan beter bekend als "deep ecology", die niet zo bedreven in het Oosten, in Hebreeuws of in de audiovisuele technieken voelen de diepe en echte etnische provocatie dat verhoogt

Het belangrijkste punt van de film is: "Wat is de verwestersing van de wereld doen?". Ron portretteert meesterlijk dit modernisering maken van het sneller beelden in zijn ritme en muziek, als een scènes van leefstijl van de meer natuurlijke tot de meest geavanceerde technologisch veranderen. De film toont ons een gevestigde orde, hetgeen een onderliggende patroon impliceert: armoede, prostitutie, predatie en rot. Dit model biedt enkele van de meest verontrustende beelden van de film, met inbegrip van collecties van botten van de Holocaust. In deze sectie, de film mondt uit in verschillende clips van het industrieel bedrijf. Kuikens zijn geduwd door een systeem van onderzoeken en vaccinaties. De gevolgen zijn duidelijk. De mens heeft veel waarde in westerse samenlevingen als de kuikens op de industriële boerderij. Ook zo goed als de werknemers in de industriële landbouw hebben weinig genegenheid voor haar kuikens en zo spoedig mogelijk, het duwen van hen door de westerse landen van de verwerking zorg weinig over hun burgers en gewoon proberen om ze te duwen door de productie leven.

http://www.spiritofbaraka.com/baraka

Door Koncha pines - Pey, Ph.d.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , ,
Door • 30 Nov, 2012 • sectie: Mindfulness