Yoga als therapie humanitaire

Afdeling "Groeten aan de zon", artikelen die zijn geschreven door Joaquín García Weil, yoga leraar, afgestudeerd in filosofie en grondlegger van Yoga kamer Malaga.

Het eerste nieuws ik had van Ananda Mayee Ma waren de foto's van hem verschijnen in de beroemde Autobiografie van een Yogi Yogananda. Hij wordt dan beschouwd als een jonge vrouw van enkelvoud schoonheid, getrouwd met Bholanath. Na verloop van tijd werd het voor duizenden mensen in een spirituele gids die kwam te raadplegen van spirituele twijfels tot moeilijke financiële of politieke kwesties via familie of sentimentele zaken.

Voor de komende decennia de India reizen duizenden mensen uit rijkere landen om te helpen. In de meeste gevallen helpen degenen die naar de India reizen allereerst aan zichzelf, dat is niet weinig. Sommige van deze humanitaire reizigers de gelegenheid gehad om te worden bijgestaan door de wijsheid van persoonlijkheden van de statuur van Ananda Mayee, ontvangen van het voordeel van Yoga of Ayurveda, of iets van de vreugde waarmee Indianen hebben traditioneel moeilijkheden te verwerven.

Wanneer een aantal van deze reizigers als Lanza del Vasto, auteur van de beroemde Bedevaart naar de bronnen (waar het gespeeld Gandhi en Ramana Maharshi) komt dus baanbrekende yoga naar Spanje en andere westerse landen, hij is nog steeds opgevat als een activiteit die noodzakelijkerwijs los van de gebruikelijke familie en werkgebieden. Ik dacht toch dat decennia geleden, dat yoga was iets "speciale" die nodig is om te oefenen in rurale gemeenschappen uit de buurt van de gewone was. Vandaag, echter, ziet een het als een volledig geïntegreerd in de bezetting van het stadsleven.

Zoals ik experimenteren, familie, werk en sociale leven soms is niet makkelijk. Deelnemen aan dit uiterst belangrijke terrein naast een spirituele werk is een taak van veel verdienste. Er lijkt echter niet zo concentreer je volledig op spirituele ontwikkeling eerder te verwaarlozen. Om te beginnen, pauzes die hun aandacht op dit richten werken zonder rest of, zonder mogelijkheid van verbinding verbreken of een vakantie.

Er is, ik ontken niet dat het, iets wat we zouden kunnen noemen "spirituele egoïsme", die bestaan uit werken uitsluitend bij het nastreven van de evolutie, heiligheid of wat dan ook u zin voor vraagpremie. Echter, zelfs in die gevallen, tenslotte "spirituele egoïsme" enkel een onvermijdelijk steeds intelligente manier en wil haar prestaties op een bepaalde manier delen. Ik spreek niet over de wens om te "leren" of "help" andere mensen zogenaamd meer onwetend of in nood helpen. Ik verwijs naar iets subtieler.

Er zijn die kunnen overwegen mystici, heiligen en kluizenaars van de Himalaya, bijvoorbeeld als mensen weinig praktische of nutteloos voor sociale doeleinden. Echter, zelfs de meest geïsoleerde kluizenaar vervult een rol als pictogram of symbool.

Ik heb de gelegenheid om te luisteren naar mensen zeggen dat, hoewel niet kom naar kapellen of verwijdering van verschillende godsdiensten of praktijken centra, ze echter belooft dat deze mogelijkheid bestaat voor wanneer nodig. Veel mensen beschouwen hoe nuttig en positief om te weten dat er mensen geleverd aan zijn Meditaties in de grotten en de tempels van de bossen, woestijnen en bergen.

Zo veel als meditatie een praktijk voor persoonlijke ontwikkeling is, een of andere manier voelen dat ze niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen zijn mediteren. Ik denk dat dit de reden is dat mediteerders geweest en ten van werkgevers, vorsten, magnaten en andere personen laste zijn.

Die wordt uitgeoefend in yoga (of andere gelijkwaardige praktijken voor evolution Psychofysica) kan doen met de rust die vrede, harmonie of ontspanning die bereiken is niet een puur egoïstische prestatie, maar een of andere manier, breidt en voordelen op andere wezens. Ik bedoel niet dat magische effecten (die misschien ook) maar dat die behaalt welzijn en duidelijkheid in lichaam en geest, een of andere manier tot uiting het in zijn woorden, hun gebaren, hun acties of hun eenvoudige en rustige aanwezigheid.

Joaquín García Weil (foto: Vito Ruiz)Wie is

Joaquín García Weil studeerde filosofie, yoga leraar en Yoga kamer Málaga directeur. Yoga praktijk voor 20 jaar en leert het sinds maakt elf. Hij is een student van Swami Rudradev (toonaangevende discipel van Iyengar), met wie hij heeft geleerd in Yoga Study Center, Rishikesh, India. Hij heeft ook gestudeerd met Dr. Vagish Sastri de Benarés, onder andere meesters.

http://yogasala.blogspot.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , ,
Door • 5 Nov, 2012 • sectie: Handtekeningen, Meditatie, Groeten aan de zon