Diepe, ontspannen ademhaling

Zoals in het leven, yoga belangrijker maken een stevige basis om te bouwen van goede ervaringen. Controleer of uw ademhaling diep is en ontspannen de basis van alle uw praktijk en uw leven zelf is.

Het is waarschijnlijk dat er zijn dagen waarop uw ademhaling gespannen en onrustig is en anderen die meer vocht en diep. Geavanceerde pranayama praktijken zijn gebaseerd op de snelheid van de diepe ademhaling, dus voordat je gaat verder u beheersing verwerven moet van uw diepe ademhaling te maken gemakkelijk, comfortabel en rustig.

Een diep adem heeft meerdere belangrijke kenmerken: zacht, zacht en vol is. De buik is ontspannen, en aan de voet van de longen, het middenrif is de belangrijkste motor van de ademhaling, waardoor de lucht te bereiken van de buik, die zachtjes zal opblazen inademen en contract zachtjes wanneer je uitademt.

Een van de meest effectieve manieren om te groeien langzaam ademhaling, diepe en gemakkelijk is om uit te rusten ondersteboven in Makarasana (positie van de krokodil). Eenmaal stuurt erin, u uw aandacht op het lumbale gebied. Voel je het als je inademt en wanneer je uitademt stijgen? Forceer niet gewoon wachten en kijken.

Na een paar minuten, aandacht te besteden aan de gewaarwordingen in het lumbale gedeelte aandacht besteden aan de zijkanten. Stop hier voor verschillende ademhalingen, waarnemen dat ze aparte wanneer je inademt en wanneer je uitademt samenkomen. Na de andere momenten, aandacht besteden aan je buik, gevoel hoe geperst tegen de grond met de inademing en ontspannen binnen met de uitademing.

Tot slot nemen je bewustzijn tot de gebieden die u gewoon verkennen: rug, de buik en de zijkanten. Als je inademt, voel de navel weglaten; Wanneer je uitademt, voelen hoe putten terug in het lichaam. Het maakt elke adem langzaam, zacht en voedzaam. Geniet van het gevoel van zuurstof elke cel van uw lichaam te voeden.

Na rust 5 tot 10 minuten, zien hoe je je voelt. Meest waarschijnlijk, je bent zo rustig en ontspannen als een kat die heeft net ontwaken uit een slaap.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 10 Oct, 2012 • sectie: Pranayama