Mindfulness, ontwaken tot leven. Vijf stappen om te leven in het heden

Een boek van Francisco Gazquez.
Redactie: Paidós.
Prijs: €16

Wij zijn ondergedompeld in een hectische Vortex die ons bewust te zijn van hoe ons leven loopt niet toe. In het beste geval, "we leven"; in het ergste geval nemen we de positie van slachtoffers gezicht een sociale en economische stelsel dat als spoelen op hun pad gevonden.

De tijd van zijn aanwezigheid in ons leven, van ontwaken is aangekomen.

Dit boek maakt u kennis met de oude praktijk van de mindfulness of mindfulness, een praktijk die geldt voor alle gebieden van het leven en waarvan het doel is om terug te brengen hoop om te beslissen voor onszelf de loop van ons eigen leven. Dichter kijken naar de mogelijkheid van echt gelukkig en maakt ons ondanks de schijnbare vijandigheid en constante bedreiging aanwezig zijn in het dagelijks leven.

Francisco Gazquez introduceert beginselen en reflecties oude maar dat momenteel nog genieten van een verrassend kracht en ze met hen meer recente vondsten van de psychologie en de neurowetenschappen combineert. Deze beginselen vormen een krachtige cocktail van kennis en een grote bron van inspiratie ter bevordering van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het werk is verdeeld in vijf hoofdstukken die samenvallen met de vijf stappen in gedachten voor wekken te houden. Voor de auteur, ontwaken is het proces van de afschaffing van de automaticity en individualisme in het leven van vandaag en open een route naar persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn van de beperkingen en mogelijkheden die inherent zijn aan de persoon. Is in de finale van de bevordering van een expansieve van het geweten proces is.

Stap 1: Ontwaken naar bewustzijn

Stap 2: Ontwaken om de wereld binnen

Stap 3: begin de dag met de waardering

Stap 4: begin de dag met het rijk van het hart

Stap 5: Ontwaken aan de eenheid

Op het einde van elk hoofdstuk wordt voorgesteld een aantal oefeningen praktische gemakkelijk van nemen aan het leven dagelijks, gericht op het oefenen van de zorg en het bevorderen van de ontwikkeling van het bewustzijn.

Francisco Gázquez Rodríguez is psycholoog en expert op het gebied van mindfulness therapieën. Hiermee geeft u het Instituut Compos sui (www.compossui.org), gewijd aan de bevordering van het welzijn van de mensen door middel van het onderzoek, de openbaarmaking en het opleiding.

Zijn blog: http://respiraentuvida.blogspot.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 10 Oct, 2012 • sectie: Mindfulness